Bulharsko – možnost nákupu nemovitosti za velmi atraktivní ceny

  • 2 years ago
  • 1

Podle analytiků bulharského trhu s nemovitostmi se těší rostoucímu zájmu cizinců.

Vlastní dům, byt nebo byt na slunném pobřeží Černého moře je neuvěřitelná nabídka pro zahraniční investory, kteří se nechají zlákat nízkými cenami, pokud jde o EU a legislativu, která vám umožňuje nakupovat nemovitosti v této části Evropy bez jakékoli překážky.

Po uhrazení celé ceny koupeného bytu dochází k převodu vlastnického práva prostřednictvím kupní smlouvy ve formě notářského zápisu a ceny všech úředních poplatků spojených s koupí 3,5–4,0 % hodnoty nemovitosti.

Malý byt v Bulharsku lze pořídit za 30-60000 tisíc EUR a ceny v luxusních komplexech u Černého moře klesly na přibližně 800 – 1000 EUR za m2.

Oblíbené jsou zejména v oblasti Varna a v oblasti severně od Sunshine coast, kde dvoupokojový apartmán běžně stojí kolem 50-80 tisíc EUR. Na slunném pobřeží jsou ceny nižší, protože je zde obrovská nadbytečná kapacita bytů a poptávka klesla, protože Slunečné pobřeží je často spojováno s mladými lidmi a sociální turistikou.

Dalším návrhem pro Čechy, kteří mají zájem mít v Bulharsku vlastní dům, je fakt, že ve srovnání s obdobím před krizí klesly ceny na tamním trhu zhruba o 20 – 40 %.

Dříve si byty v Bulharsku kupovali zejména lidé ze Skandinávie a Velké Británie. V pokrizových situacích se lidé v těchto zemích začali obávat investování v Bulharsku, které několik let stagnovalo na trhu s nízkými cenami.

V posledních několika letech se věci změnily. Bulharská ekonomika se zlepšila a nyní mnoho Bulharů začíná projevovat zájem o vlastnictví rekreačního domu

a roste zájem mezi Čechy a dalšími cizinci, kteří chtějí vlastnit nemovitost v této zemi, a díky příznivým cenám investic jsou do nemovitostí v Bulharsku oblíbené i v zemích jako je Polsko, Slovensko, Česká republika a Rumunsko.

Dalším důležitým faktorem, který je třeba vzít v úvahu, je, že v příštích letech do této země přiteče téměř 7 miliard EUR z fondů EU, což by mělo mít velmi pozitivní dopad na místní stavební a realitní trh.

Celkově to znamená, že v příštích letech se očekává postupný růst cen.

Analytici poznamenávají, že ziskovost investice se pohybuje v rozmezí 3–7 % ročně, což převyšuje míru návratnosti, kterou lze získat z aktuálně dostupných vkladů, což nepochybně činí nákup nemovitostí v zahraničí preferovaným.

Pro lidi, kteří uvažují o koupi nemovitosti v této slunné zemi, je tedy vhodná doba na hledání výhodných nabídek, protože pro realitní trh v Bulharsku jsou aktuálně charakteristické příznivé ceny a zanedbatelná poptávka, která se pomalu začíná zotavovat.

Kontaktujte nás pro více informací: Pošlete nám zprávu nebo nám zavolejte na číslo +420 602 663 634

Join The Discussion

Compare listings

Compare